Zelfportret Jopie Huisman
Roodbaaien Hemd
Vrienden

Beleef het verhaal van Jopie

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Meer over Jopie

Buiten schetsen bij Jopie, 25 en 26 juli

Jopie Huisman was vaak buiten aan het tekenen. Hij maakte dan schetsen die hij later thuis uitwerkte. Vooral in zijn jonge jaren was hij veel in het centrum van Workum te vinden, waar hij prachtige tekeningen en schilderijen van de Merk maakte. De karakteristieke toren schilderde hij ook wel van een andere kant, bijvoorbeeld vanuit de Tillefonne. In het museum zijn hier mooie voorbeelden van te zien. Tegenwoordig heb je ook vanaf de leeuwenfontein een prachtig uitzicht op de kerk. Educator Vera Damhuis nodigt namens het Jopie Huisman Museum kinderen van 6 t/m 13 jaar uit om, samen met ouder(s) of begeleider(s) op woensdag 25 en donderdag 26 juli net als Jopie buiten te komen schetsen en aan de slag te gaan met leuke opdrachten en verschillende tekenmaterialen. Mocht het slecht weer zijn, dan kunnen de kinderen binnen met Jopie’s Schetsboek aan de slag.

Wanneer:       woensdag- en donderdagmiddag 25 en 26 juli

Tijd:              13.30 uur - 16.30 uur

Kosten:          € 5,- per kind

Inclusief:        tekenmateriaal en een ijsje

Reserveren is niet nodig.