Pop-up expositie Natasja Bennink

Natasja Bennink is een bekende van ons museum. In 2019 was een levensgroot bronzen beeld van haar moeder één van de blikvangers van de tentoonstelling 'Geschenk uit de Hemel'. Nu verzorgt ze een pop-up expositie in ons (vanwege de corona-maatregelen gesloten) museumcafé.

De mens staat centraal in het werk van Natasja. Zorgvuldig bestudeert ze de anatomie en de verhoudingen van haar model. Zodra de basis klopt, neemt de expressie het over; typerend voor haar stijl zijn de vrije, rauwe toets en de opzettelijke reductie van vormen. Zo ontstaan beelden die de figuratie doelbewust overstijgen. Het menselijk lichaam functioneert als drager van een achterliggend concept, waarbij verbondenheid vaak de rode draad is. De mens verbonden met zijn tijd, de vrouw verbonden met haar lijf, geliefden in een kus verbonden met elkaar of bewoners verbonden met hun gemeenschap. Het zijn gelaagde beelden waarin het universele voelbaar wordt en het individuele zichtbaar blijft.
 
Natasja is zich bewust van de voortrekkersrol die ze als kunstenaar heeft. Daarom kiest ze soms voor thema’s die een beetje schuren. Ze dwingt de beschouwer om met andere ogen te kijken. Een terugkerend gegeven in haar werk is de ‘female gaze’, de vrouw gezien door de ogen van een vrouw.
 
Kom deze bijzondere pop-up expositie van Natasja's bronzen beelden bekijken nu het nog kan! De expositie is te zien tot het moment waarop het museumcafé weer open mag.