Nieuws & agenda

Jopie de Verteller

Te koop in onze museumwinkel, een luxe editie met 44 verhalen van Jopie. Enkele verhalen werden eerder gepubliceerd in de Friesland Post.

Na de oorlog besloot de jonge kunstenaar in de handel te gaan om zijn gezin te kunnen onderhouden. De handel, de mensen waarmee hij in contact kwam, voorwerpen waarin hij een heel leven zag weerspiegeld, werden de rijke bronnen van inspiratie voor zijn werk. Zowel werk en deze verhalen geven een prachtig beeld van Jopie’s gevoel en opvatting over het diep menselijke van het bestaan zien.

Tijdens zijn leven ging de aandacht meestal naar de vaak clowneske verhalen over Jopie als mens en in mindere mate naar Jopie de kunstenaar. Of naar Jopie als handige zakenman, de antiquair en als vriend. Want Jopie was een buitengewoon veelzijdig mens. Wie Jopie werkelijk was en hoe de filosofie achter zijn werk ontstond,  is door deze verhalen helderder geworden.

In het boek Jopie de Verteller zijn verder 10 interviews opgenomen van mensen, vrienden en familie die Jopie van heel nabij als kunstenaar én als weergaloos verteller hebben meegemaakt.

Titel: Jopie de Verteller
Gebonden, 104 pagina’s
Prijs: €17,50 (alleen in het museum) of gratis als u vriend wordt.
ISBN: 978-90-815890-2-4

Het boek is in het museum en in de boekhandel te koop.