Programma WaterWereld

WaterWereld - het programma

 

Het Jopie Huisman Museum organiseert het hele jaar door activiteiten rond de tentoonstelling: van aquarelworkshops tot excursies, van vaartochten tot thema-avonden en van natuurwandelingen tot masterclasses. Hierin spelen de drie thema’s van Jopie’s kijk op het leven een toonaangevende rol: duurzaamheid, natuurbeleving en mededogen. Kijk hieronder naar het programma! Welkom!

 

De kleur van water. Workshop door Hannie Rieuwerts.

07-03-2019
Workshop op 7 maart 2020. Sfeer, compositie en contrast zijn belangrijke onderdelen voor een geslaagde aquarel. Tijdens deze workshop vertelt Hannie er meer over en begeleidt ze je om zelf aan de slag te gaan.

Los, spetterend en kleurig. Workshop door Gerard Hendriks. UITGESTELD

19-04-2020
Gerard schildert op z'n eigen losse en kleurrijke manier. Zijn ethos is dat elk schilderij een spannend avontuur is, een soort safari achter de schildersezel. Laat je inspireren door Gerard Hendriks! UITGESTELD

Maritieme watercolors. Workshop door Jan Min. UITGESTELD

03-05-2020
Workshop op 3 mei 2020. Dankzij heldere toonwaarden, licht en schaduwen creëert Jan Min een diepe verbinding tussen het onderwerp en de toeschouwer. Laat je inspireren! UITGESTELD

Water & luchten. Workshop door Dorota Bousquet. UITGESTELD

10-05-2020
Workshop op 10 Mei 2020. UITGESTELD. Dorota Bousquet is een vooraanstaande aquarellist. Ze geeft het waterlandschap een geheel nieuwe lading en neemt de cursisten daarin mee.

Water in beweging. Workshop van Carla de Korte Bramsen. UITGESTELD

19-07-2020
Deze workshop is, vanwege de corona-crisis, verplaatst naar het najaar. Een nieuwe datum volgt. Hou deze website in de gaten! Workshop op 19 juli 2020. Niet alles dichtschilderen, gebruik makend van het wit in het papier, om zo ook het licht te schilderen in een aquarel. De verf laten vloeien, zijn eigen weg laten gaan en soms een beetje bijsturen.

Rietkragen en grassen in het Hollandse landschap. Workshop door Marjan Nagtegaal.

15-08-2020
Workshop op 15 augustus 2020. Marjan Nagtegaal werkt kleurrijk en expressief. Haar inspiratie is het eenzame landschap met veel structuur en ruimte. Laat je in deze workshop inspireren door Marjan!