Educatie

Ga op reis langs Jopie Huisman’s schilderijen. We hebben meerdere programma's voor kinderen van 4 t/m 12 jaar of ouder.

Jopie’s Schetsboek

Het museum biedt al onze jonge bezoekers een uitnodigend en sprankelend programma met veel tekenplezier! Het Zolderatelier biedt jong en oud daarvoor een gezellige ruimte. Want waar kun je je beter laten inspireren dan in het museum van de kunstschilder zelf?

 

 

Kind in School - Jopie’s Schetsboek

Jopie’s Schetsboek is een natuur-, kunst- en erfgoed-educatieprogramma voor het basis- en speciaal onderwijs. Kinderen maken kennis met het werk van Jopie Huisman tijdens een routing door zowel de vaste expositie ‘Jopie’s Paradys’ als de tijdelijke expositie ‘Efkes thús’. ‘Jopie’s Schetsboek’ zit vol met fijne tekeninspiraties, met kunst- en natuurbeleving, met erfgoed én er is alle ruimte om te… tekenen! Het aanbod is lesstofvervangend. Dus bij elk thema op de onderwijsjaarplanner kunnen wij met dit aanbod op elke groep aansluiten. Boeken van groepen kan eenvoudig via 1) www.groendoen.net

2) boekingssite van NME Mar & Klif – Oudemirdum

3) www.akte2.nl / Centrum voor de Kunsten Sneek of

4) educatie@jopiehuismanmuseum.nl.

 

Hier vindt u onze lesbrief waarin alle informatie staat.


Kind uit school - Jopie’s Doeboek

Met een fijn tekenpotlood en Jopie’s Doeboek kunnen kinderen tijdens hun museumbezoek lekker aan de slag! De routing loopt via houten huisjes waar kinderen van alles aantreffen wat ze in Jopie’s Doeboek kunnen toepassen. Het boek is verkrijgbaar bij de balie en is bij de entreeprijs inbegrepen.

 

Schoolvakanties

In iedere schoolvakantie - we houden de Noord-data aan- is er voor kinderen een teken- of schilderaanbod. Dit jaar staat vooral in het teken van Schetsen bij Jopie. Jopie Huisman was naast kunstschilder ook een fenomenaal tekenaar; we laten de kinderen graag inspireren door zijn tekenwerk! Als (groot)ouder bent u zelf ook van harte welkom bij de tekenmiddagen. Kijk op onze website, plaatselijke media en de Facebookpagina Jopie Huisman Museum voor de data en thema’s. - Teken- en schilderworkshops: in overleg bieden wij veel mogelijkheden om teambuildings-, bedrijfs-, familie- of individuele teken/schilder workshops te doen.


Vragen? Bel dan Vera Damhuis - educator Jopie Huisman Museum/tekencoach KEK 2 Keunstwurk - 06 47920172 of mail naar educatie@jopiehuismanmuseum.nl.

Jopie's Tekenatelier

‘Jopie’s Tekenatelier’- verrijk & verbind het vak tekenen: voor jezelf & jouw groep’

 

Akte2 biedt de mogelijkheid jouw tekenonderwijs een boost te geven in het Jopie Huisman Museum in Workum!

Het bijzondere van het gewone zien, liefde voor de natuur en oog voor detail, Jopie Huisman had het allemaal. Een quote van Jopie: ‘Tekenen is voor mij een drang van binnenuit, het is als ademen’.

 

Met Jopie’s originele verzamelingen van zijn boerderij in Herbayum en goed tekenmateriaal laten we ons ook inspireren, met name ook door zijn werken in het museum zelf.

 

Wat gaan we doen in de workshops?

 

1. ‘Schetsboek in de klas’ - de waarde van een eigen doe- en ontdekboek.

2. ‘Wat kan ik doen als een leerling vindt dat zijn/haar tekening ‘af’ is?'

Een workshop over doorwerken op een tekening. 

3. ‘Onze materialenkast staat vol zaken die we toch niet gebruiken’.

Wat werkt wel voor jou/jullie, daar gaan we mee aan de slag.

4. ‘We hebben nog geen leerlijn; hoe zetten wij tekenen wél betekenisvol in?'

Neem je methode mee en we gaan er mee aan de slag.

5. ‘Ik vind dat ik niet kan tekenen en/of wil mijn vaardigheden uitbouwen’.

Wat is jouw startpunt?

6. ‘Tekenen inzetten bij ontwerpend & onderzoekend leren, hoe kan ik dat gaan aanpakken?' Eigen inbreng is natuurlijk ook een optie.

 

Groepsgrootte:        minimaal 6 personen
Duur:                        donderdagmiddag van 15:30 – 17:00 uur
Locatie:                    Zolderatelier Jopie Huisman
Data en tijden:         27 sept. t/m 15 nov., in overleg + voorjaar 2018.

 

We starten met een kennismakingsmiddag op 27 sept. 2017 in het museum, met een audiotour en een schilderworkshop.

 

Kosten:                    € 175,- per persoon voor 6 workshops inclusief de benodigde                                         materialen, entrée museum, koffie en/of thee, een                                                           schetsboek + tekenpotloden

Docent :                   Vera Damhuis

Inschrijven:               via www.akte2.nl/netwerken

 

Bijzonderheden:    
Vera Damhuis is educator van het museum. Zij heeft ruime onderwijservaring, illustreert en ontwikkelt educatief materiaal voor musea en meer.