Educatie

Ga op reis langs Jopie Huisman’s schilderijen. We hebben meerdere programma's voor kinderen van 4 t/m 12 jaar of ouder.

Jopie’s Schetsboek

Het museum biedt al onze jonge bezoekers een uitnodigend en sprankelend programma met veel tekenplezier! Het Zolderatelier biedt jong en oud daarvoor een gezellige ruimte. Want waar kun je je beter laten inspireren dan in het museum van de kunstschilder zelf?

 

 

Kind in School - Jopie’s Schetsboek

Jopie’s Schetsboek is een natuur-, kunst- en erfgoed-educatieprogramma voor het basis- en speciaal onderwijs. Kinderen maken kennis met het werk van Jopie Huisman tijdens een routing door zowel de vaste expositie ‘Jopie’s Paradys’ als de tijdelijke expositie ‘Geschenk uit de hemel’. ‘Jopie’s Schetsboek’ zit vol met fijne tekeninspiraties, met kunst- en natuurbeleving, met erfgoed én er is alle ruimte om te… tekenen! Het aanbod is lesstofvervangend. Dus bij elk thema op de onderwijsjaarplanner kunnen wij met dit aanbod op elke groep aansluiten. Boeken van groepen kan eenvoudig via 1) www.groendoen.net

2) boekingssite van NME Mar & Klif – Oudemirdum

3) www.akte2.nl / Centrum voor de Kunsten Sneek of

4) educatie@jopiehuismanmuseum.nl.

 

Kind uit school - Jopie’s Schetsboek

Met een fijn tekenpotlood en Jopie’s Schetsboek kunnen kinderen tijdens hun museumbezoek lekker aan de slag! De routing loopt via houten huisjes waar kinderen van alles aantreffen wat ze in Jopie’s Schetsboek kunnen toepassen. Het boek is verkrijgbaar bij de balie en is bij de entreeprijs inbegrepen.


Vragen? Mail dan naar educatie@jopiehuismanmuseum.nl.