Jopie de verteller

Jopie was een begenadigd verteller. Bevlogen. Beknopt. Helder. Verrassend. Met een filosofosche inslag. Over zijn kijk op het leven, heden, verleden, maatschappelijke vraagstukken en nog veel meer. Maar vooral over mededogen, mensen en natuurlijk over zijn werk.

Jopie was een bekende Nederlander. Hij verscheen veelvuldig in allerlei programma's op radio en tv. Hij was een graag geziene gast bij Ivo Niehe, Rick Felderhof, Karel van der Graaf. Werd geïnterviewd door Diewertje Blok, Maarten Slagboom, Eelke Lok, Johan van der Zee, Martine van Os, Jopie's goede vriend Freek de Jonge en vele anderen.

Door al deze media-optredens is er ontzettend veel audio- en videomateriaal beschikbaar van Jopie. Deze hebben wij niet alleen verwerkt in diverse video's die in het museum te zien zijn, maar ook in onze audiotour.

Daarom krijgen al onze bezoekers gratis een podcatcher mee. Hiermee zijn in het museum tientallen verhalen te beluisteren, gekoppeld aan de werken van Jopie. Dit maakt een museumbezoek tot een intieme en intense ervaring: de bezoekers horen Jopie zélf vertellen over zijn geliefde schilderijen, tekeningen en andere werken. Het is niet een audiotour in de letterlijke zin van het woord, dus met een vaste volgorde. In de geest van Jopie bepaalt de bezoeker wat hij/zij wil horen.

Nóg een reden om het Jopie Huisman Museum te bezoeken!